Grabar-Kitarović odlikovala Gotovinu i Markača

Izvor: Beta, 03.Avg.2018, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grabar-Kitarović odlikovala Gotovinu i Markača

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović odlikovala je danas penzionisane hrvatske generale Anta Gotovinu i Mladena Markača, povodom Dana pobede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.Hrvatska predsednica je Gotovinu i Markača odlikovala Ordenom kralja Petra Krešimira Četvrtog s lentom, saopštio je kabinet predsednice Hrvatske, a prenosi Hina.Gotovina i Markač su avgusta 1995. godine predvodili vojno-policijsku akciju Oluja. Haški tribunal ih je pravosnažno oslobodio optužbi za ratne zločine počinjene tokom Oluje, iako je Gotovinu u prvostepenom postupku osudio na 24, a Markača na 18 godina zatvora.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KOLINDA ODLIKOVALA GOTOVINU I MARKAČA: Okitila ordenjem predvodnike zločinačke Oluje!

Izvor: Kurir, 03.Avg.2018

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović odlikovala je danas penzionisane hrvatske generale Anta Gotovinu i Mladena Markača, povodom Dana pobede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Nastavak na Kurir...

Kitarovićeva odlikovala Gotovinu i Markača

Izvor: B92, 03.Avg.2018

Predsednica Hrvatske Kolinda GrabarKitarović odlikovala je penzionisane hrvatske generale Anta Gotovinu i Mladena Markača...Ona je to učinila povodom Dana pobede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja...Hrvatska predsednica je Gotovinu i Markača odlikovala Ordenom kralja Petra Krešimira...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.