Gotovina: Neću u politiku

Izvor: B92, 24.Nov.2012, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gotovina: Neću u politiku

Zagreb -- Na svečanoj sednici Gradskog veća Zadra Anti Gotovini uručeni su Povelja počasnog građanina i Nagrada grada Zadra. Neću u politiku, izjavio hrvatski general.

"Ne, neću u politiku. To nije moj put," poručio je Ante Gotovina u kratkom intervjuu za Dnevnik HTV-a i tako okončao mnogobrojna nagađanja koja su se pojavila proteklih dana - da bi mogao biti kandidat za neku političku funkciju.

Gotovina je u prigodnom govoru zahvalio gradskim rukovodiocima na nagradi, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali je izostavio ime tadašnjeg gradonačelnika Božidara Kalmete.

"Srećan sam što sam ovde, ovo je naš dan. Mi se svi ovde manje-više znamo i puno toga smo prošli zajedno," rekao je tom prilikom Gotovina, prenosi Jutarni list.

Posebno se srdačno pozdravio s invalidima Domovinskog rata, piše Jutarnji.

"Oni su puno dali za ovu državu. To su naši prijatelji, naša braća," poručio je Gotovina i objasnio kako je sve ove godine preživio samo uz pomoć vere.

"Takav je bio moj put, nisam tu mogao ništa učiniti. Vera u slobodu me spasila," poručio je Gotovina.

Gotovina danas sa Zadranima slavi Dan grada, praznik Sv. Krševana. Nakon što je za njega priređen prijem kod župana Stipe Zrilića, i posle prisustvovanja misi koju je služio zadarski nadbiskup Želimir Puljić, on se družio s građanima Zadra na starom Forumu.

Velika fešta najavljena je i u Varoši, gde je organizovano deljenje besplatnih obroka, a najavljena je i zabava do ranih jutarnjih sati.

Odmah kad je u Hagu objavljena oslobađajuća presuda generalima Gotovini i Mladenu Markaču, Gotovinina slika vraćena je u gradsku većnicu.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.