GOTOVINA TRGUJE I IZ HAŠKE CELIJE

Izvor: Kurir, 31.Mar.2011, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GOTOVINA TRGUJE I IZ HAŠKE CELIJE

ZAGREB - Hrvatski general Ante Gotovina, koji u haškom pritvoru ocekuje presudu zbog ratnih zlocina za vreme i posle operacije "Oluja 1995", osnovao je u maju prošle godine gradevinsku kompaniju zajedno sa svojim najboljim prijateljem Željkom Dilberom.

Kao osnivac zadarske kompanije "Adrijatik gradnja" donedavno je bio upisan samo generalov prijatelj i kum Dilber, ali kako zbog izmene Zakona o trgovackim društvima, preduzeca moraju da registruju sve suvlasnike, pojavilo se i ime Gotovine >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sa adresom na zagrebackom Srebrnjaku.

Prema podacima iz sudskog registra, "Adrijatik gradnja" osnovana je 31. maja 2010. sa minimalnim temeljnim kapitalom od 20.000 kuna (2.710 evra), registrovana je za gradevinarstvo i trgovinu, sa sedištem u Zadru. Kao osnivaci upisani su Dilber i Gotovina, a kao clan uprave Dilber.

Dilberu je svojevremeno, zajedno s Ljubom Cesicem Rojsom, Hrvojem Petracem, Željkom Bagicem i Antom Žonijem Maksanom, bio zabranjen ulazak u zemlje Evropske unije jer su bili pod sumnjom da pomažu u Gotovininom finansiranju i skrivanju pred Haškim sudom. Presuda Gotovini bice izrecena 15. aprila, a tužilaštvo je za njega zatražilo kaznu od 27 godina zatvora, za Mladena Markaca 23, a za Ivana Cermaka 17 godina zatvora.

U Hrvatskoj je, sudeci po izveštajima medija, vecina uverena da ce Gotovina biti osloboden haških optužbi.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.