GENERALA OPERIŠU USRED EPIDEMIJE KORONE: Mladićeva porodica ZABRINUTA, Hag nešto KRIJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Mar.2020, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GENERALA OPERIŠU USRED EPIDEMIJE KORONE: Mladićeva porodica ZABRINUTA, Hag nešto KRIJE

Ratku Mladiću je u decembru 2019. urađena kolonoskopija kojom je utvrđeno da mora na operaciju.

General Vojske Republike Srpske Ratko Mladić se oseća dobro posle operacije benignog tumora na debelom crevu.

Ratko Mladić se nalazi u bolnici, gde je i operisan u subotu. Operacija je trajala dva i po sata, a tumor koji mu je izvađen odnet je na analizu.

Njegova porodica o hirurškom zahvatu obaveštena je tek nakon što je obavljen. General >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je sa sinom Darkom razgovarao u nedelju.

- Kratko smo razgovarali i deluje mi optimistično. Jak je, kao i uvek. Prva 24 časa posle operacije protekla su dobro. Malo je slab, ali je stabilan. Oporavak ide dobro, zadovoljan je što se taj zdravstveni problem koji ima rešava kako treba i nadamo se da će sve biti u redu - rekao je Darko Mladić.

Službenik suda u Hagu javio je Darku Mladiću šta se dešava tek kada je general ušao u operacionu salu, i time ga šokirao. Po podne ga je ponovo pozvao i obavestio da se Mladić probudio.

- Laknulo nam je kada smo ga čuli preko telefona, ali svi smo i dalje zabrinuti, dok ne čujemo da se potpuno oporavio. Nadamo se, pošto je rođen kao borac, da će i ovu bitku da dobije - nastavlja Darko.

Sinu je čudno što su generala operisali u vreme epidemija korone i kad su u Holandiji odložene sve operacije koje nisu hitne.

- To nas malo zabrinjava, jer su oni sve vreme tvrdili da je benigno, da nije opasno i da je to rutinski zahvat, a sad su ga isforsirali. Rekli su nam da je on pristanak na operaciju potpisao početkom marta, iako on to nama nijednom nije pomenuo kad smo razgovarali telefonom, a čuli smo se skoro svakog dana.

Ratku Mladiću je u decembru 2019. urađena kolonoskopija kojom je utvrđeno da mora na operaciju, kako bi se sprečilo da se polipi i benigni tumor koji ima razviju u maligni tumor. Tada je rečeno i da je slab, da boluje od anemije, da ima nedostatak gvožđa i nizak hemoglobin, te da se operacija može uraditi tek kad se ti paramerti poprave.

Porodica i branioci Ratka Mladića više puta su sudu u Hagu prilagali proteste, jer se i od njih i od generala krije njegova zdravstvena dokumentacija. Žalbeno veće koje sudi Mladiću naložilo je da im se ona mora dostavljati svakih sedam dana, međutim, tu odluku pritvorski lekari i uprava ne poštuju. Poslednje nalaze i izveštaje dobili su sredinom februara, ali ni tada im nije data sva medicinska dokumentacija.
Pogledaj vesti o: Hag,   Ratko Mladić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.