Florans Artman optužena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Avg.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Florans Artman optužena

HAG - Haški tribunal optužio je bivšu predstavnicu glavne tužiteljke Florans Armtan za nepoštovanje suda zato što je objavila odluku koju su sudije tokom suđenja Slobodanu Miloševiću donele iza zatvorenih vrata.

Kako je Tribunal saopštio rano popodne, sudsko veće naložilo je Armtanovoj da se pred sudom pojavi 15. septembra kako bi se izjasnila o krivici po dve tačke optužnice.

Sud u Hagu tereti Artmanovu za "svesno i namerno objavljivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << informacija uz kršenje naređenja sudskog veća".

Artmanova je, kako piše u nalogu sudskog veća, bila autor teksta, "objavljenog 2007. i 2008.", u kojem je "obelodanjena informacija u vezi sa poverljivom odlukom žalbenog veća Tribunala u postupku protiv Slobodana Miloševića".

Obelodanila poverljivu informaciju

"Florans Artman znala je da je ta informacija poverljiva u vreme objavljivanja, kao i da je odluka iz koje je informacija potekla bila zavedena pod pečatom. Znala je, stoga, da njenim objavljivanjem obelodanjuje poverljivu informaciju javnosti", piše u nalogu sudskog veća.

Artmanova je od 1999. do 2006. bila predstavnica glavne tužiteljke Karle Del Ponte.

Za nepoštovanje suda, zaprećena je kazna do sedam godina zatvora, novčana globa do 100.000 evra ili obe.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.