File: Potrebno smirivanje emocija u regionu

Izvor: Blic, 26.Nov.2012, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

File: Potrebno smirivanje emocija u regionu

Evropski komesar za proširenje Štefan File, komentarišući novo zahlađenje odnosa između Srbije i Hrvatske zbog oslobađajuće presude hrvatskim generalima Mladenu Markaču i Ante Gotovini, rekao je da je važno da rodbine žrtava nađu mir.

- Rekao sam da je pomirenje dugoročan proces i važno je da rodbina žrtava nađe mir - rekao je File na konferenciji za novinare u Zagrebu, posle razgovora s hrvatskim državnicima.

On je dodao da veruje da će "hrvatsko pravosuđe >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << imati koristi od podataka koje je prikupio Haški tribunal", prenela je hrvatska novinska agencija Hina.

- Verujem da će političari na obe strane naći izlaz i doprineti hlađenju emocija u korist regiona - kazao je File.

Evropski komesar izrazio je uverenje da će Hrvatska do 1. jula iduće godine postati članica Evropske unije i dodao da će od toga imati korist ceo region.

File je u Zagrebu razgovarao s hrvatskim predsednikom Ivom Josipovićem, premijerom Zoranom Milanovićem i predednikom Sabora Josipom Lekom.

Evropski komesar posle posete Zagrebu putuje večeras u Sarajevo, gde će razgovarati sa zvaničnicima Bosne i Hercegovine.

Povezane vesti: Josipović: S Nikolićem nemam odnose, ali povremeno čitam njegove neobične izjave Josipović: Nije loša ideja da mi Gotovina bude savetnik Fila: Satanizaciji Srbije doprineo i Haški tribunal Kandićeva: Očekivala sam žešće reakcije Srbije nakon oslobađanja generala Protest Udruženja boraca u Prokuplju zbog oslobađanja hrvatskih generala
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.