Izvor: Glas javnosti, 15.Sep.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU hoće - Holandija ne da!

HAG - Šefovi diplomatija EU razmotriće danas u Briselu mogućnost stavljanja na snagu privremenog trgovinskog sporazuma sa Srbijom, a sastanku će prisustvovati i glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc koji će odgovarati na pitanja o saradnji Srbije sa ovim sudom, prenosi Srna.

Bramerc u Brisel putuje na poziv Francuske, predsedavajuće EU, ali na sastanku neće podneti izveštaj o svojoj prošlonedeljnoj poseti Srbiji, već će to učiniti krajem godine, pred Savetom >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << bezbednosti UN, prenose holandski mediji.

Većina evropskih zemalja tražila je da danas bude doneta odluka o tome da li će Srbiji biti odobrene trgovinske pogodnosti iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU.

Holandija se oštro protivi primeni sporazuma sa Srbijom i insistira na njenoj „punoj saradnji s Tribunalom“, dok većina drugih zemalja EU smatra da bi Srbija morala biti nagrađena zbog hapšenja i izručenja bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića.

Holandski ministar inostranih poslova Maksim Verhagen više puta je u Briselu naglasio da od Bramerca najpre hoće da čuje da Srbija u potpunosti sarađuje sa Tribunalom, što je za Francusku bio razlog da insistira na Bramercovom dolasku na sastanak Saveta evropskih ministara.

Države EU već duže vreme vrše pritisak na Holandiju da bude „popustljivija“ prema Srbiji. Velika Britanija je nedavno Holandiji predložila da EU „ne treba da kaže da postoji potpuna saradnja sa Tribunalom, već da Unija hoće primenu trgovinskih pogodnosti“.

Holandija zahteva da bude uhapšen i Ratko Mladić, te da Srbija omogući Tribunalu pristup svojim arhivama.

Inače, ispred zgrade Saveta EU u Briselu, u kojoj se održava sastanak šefova diplomatije Unije, danas će biti održan rusko-srpski protest protiv „duplih standarda“ EU o teritorijalnom integritetu država i protiv uticaja NATO na odluke EU. Na protestu, koji počinje u 10 časova na Trgu Šuman, govoriće predstavnici ruske Dume, kao i ruske i srpske zajednice u Belgiji.

!!!?"holandija zahteva da bude uhapšen i ratko mladić, te da srbija omogući tribunalu pristup svojim arhivama"!!!?

I sta tu nije!!!???Ajd' do 2000-te,ali od tada pa do danas je 8 - o s a m go d i n a aloooooo!!!Nasih zi vo ta!!!! - a srpska vlada i odgovarajuci organi("agencije","ne - odgovorni",kao i vlade u celini!!!!) ,stalno lazu ,foliraju i mazu i narod srbije i evropu i svet!!! Ne znaju gde je ko ,bolje receno nemaju pojma gde su optuzeni,kao sto su se "iscudjavali "kako su marko,kai kasnije mira nestali" bez traga"-dok nisu pronadjen u centru moskve-"bratske rusije"??!!!Nije da ne ce ili ne zele da nadju"nedostupne(tada najnoviji naziv za pobegle kriminalce od pravde!)-nego ne mogu ...Jer ne znaju!?...Ustvari - "jednostavno","posteno"...!?Pa su tako za osam godina pritisaka sa svih strana i insistiranja, na jedvite jade, jednog po jednog "uz velike muke i trud"ipak uspeli najzad da pohvataju skoro sve(naravno gro njih u srbiji - crnoj gori,a i gde bi...?...Jer se svi i kriju tu, gde su rodjeni, medju "svojima"!!!?...E jedino "crem de la crem" i sada (posle smrti milosevica i hvatanja karadzica!!!..?...)normalno i ocigledno "glavni"baja je jos uvek"nedostupni gosn' general "mladic i onaj ,reklo bi se smotani i nikakvi-goran hadzic ,koji je zario i palio po vojvodini,pa je tako odgovoran i za granatiranje vukovara kao i onaj "odstreljeni" helikopter sa mirovnjacima..!? Zbog kojih je porucnik sisicu stigao" racun"(koi su i on i njegova porodica nazalost,platil??I!!!) od strane italijanskog suda,jer je "postupio po naredjenju "-naravno "nikoga"jel'!!?....-jer "s v i s m o m i i d a l j e k r i v i z a s v e i p r o s l o s t i b u d u c n o s t !!!!!!??????????? D o k l e ! ?.............................................

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.