Dačić: Za haške optuženike bitna odbrana

Izvor: Blic, 07.Sep.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Za haške optuženike bitna odbrana

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je juče u Banjaluci da je za haške optuženike suštinsko pitanje njihova odbrana pred Haškim tribunalom, te spremnost vlasti Srbije i RS da pomognu njihovim porodicama.

- Vlada Srbije pomaže koliko može odbrani optuženog Radovana Karadžića tako što njegovim advokatima daje na uvid određenu dokumentaciju, a sve u skladu sa zakonskim propisima - naveo je Dačić.

On je rekao da bi trebalo da bude >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << normalno da vlasti Srbije i RS pomognu porodicama haških optuženika.

Nakon sastanka sa ministrom unutrašnjih poslova RS Stanislavom Čađom, Dačićem je rekao da delegacije policija Srbije i RS juče nisu razgovarali o lociranju haških begunaca Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

- Naš posao nije njihovo lociranje. Takve informacije treba da dobijemo od domaćih i stranih obaveštajnih službi - dodao je Dačić.

On je poručio da će policije Srbije i RS i dalje sarađivati na otkrivanju i presecanju svih oblika organizovanog kriminala, pre svega šverca droge, oružja, te trgovine ljudima.

Ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo je rekao je da su predstavnici policija RS i Srbije ocenile da je dosadašnja saradnja veoma uspešna, ali da uvek može bolje.

- Dogovoreno je da predstavnici policija naprave konkretan plan i aktivnosti kako bi bezbednost građana RS i Srbije bila na zavidnom nivou - naveo je Čađo.

On je dodao da će se delegacije policija RS i Srbije ponovo sastati u oktobru kada će sumirati rezultate na osnovu zajedničkog bezbednosnog plana.

Srbija na strani RS

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić ponovio je da će vlasti Srbije uvek biti na strani Dejtonskog mirovnog sporazuma, odnosno dejtonske Republike Srpske.

- To što je ostalo malo živih svedoka Dejtonskog sporazuma, to ne znači da se on može menjati. Ponavljam, niko ne može oporiti pravo Srbije, koja je garant Dejtona, da brani interese Srba u RS - poručio je Dačić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.