DOŽIVOTNE ZA SREBRENICU

Izvor: Kurir, 11.Jun.2010, 08:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOŽIVOTNE ZA SREBRENICU

BEOGRAD - Hag je rekao svoje! Vujadin Popović i Ljubiša Beara osuđeni su juče pred Haškim tribunalom na doživotne zatvorske kazne zbog genocida u Srebrenici, a Drago Nikolić na 35 godina zatvora. Ljubomir Borovčanin oslobođen je krivice za genocid, ali je zbog zločina protiv čovečnosti i kršenja zakona i običaja ratovanja osuđen na 17 godina zatvora.

BEOGRAD - Hag je rekao svoje!

Vujadin Popović i Ljubiša Beara osuđeni su juče pred Haškim >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << tribunalom na doživotne zatvorske kazne zbog genocida u Srebrenici, a Drago Nikolić na 35 godina zatvora. Ljubomir Borovčanin oslobođen je krivice za genocid, ali je zbog zločina protiv čovečnosti i kršenja zakona i običaja ratovanja osuđen na 17 godina zatvora. Zbog zločina protiv čovečnosti i kršenja zakona i običaja ratovanja Radivoje Miletić osuđen je na 19 godina zatvora, a Milan Gvero na pet godina. Vinko Pandurević osuđen je na 13 godina zatvora, ali je oslobođen optužbe za genocid.

Direktor kancelarije Nacionalnog saveta za saradnju sa haškim sudom Dušan Ignjatović izjavio je da presuda protiv sedmorice oficira nije pravosnažna i da se mogu očekivati žalbe.

- Moramo početi da živimo u realnosti i shvatimo ko je za šta bio odgovoran i šta se događalo upravo da nam se to više ne bi ponovilo - rekao je Ignjatović.

Portparol Tužilaštva u Hagu Olga Kavran izjavila je da je još uvek rano govoriti o tome da li će se osuđeni žaliti, istakavši da je Tužilaštvo „zadovoljno što je pretresno veće proglasilo krivim svih sedam optuženih“.

(E. K.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.