DOKTORI SPREMNI ZA ODLAZAK U HAG: Darko Mladić otkrio zbog čega je GENERAL INSISTIRAO da to budu lekari iz Republike Srpske

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2024, 20:35

DOKTORI SPREMNI ZA ODLAZAK U HAG: Darko Mladić otkrio zbog čega je GENERAL INSISTIRAO da to budu lekari iz Republike Srpske

Stanje Ratka Mladića "teško i komplikovano".

Ratko Mladić tražio je i insistirao da ga pregledaju lekari iz Republike Srpske, poručio je generalov sin, Darko Mladić. Tim lekara Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske dobio je dozvolu da 21. februara u Hagu pregleda generala Mladića, koji u tom gradu služi kaznu doživotnog zatvora.

Kako kaže njegov sin, zdravstveno stanje Ratka Mladića je teško i komplikovano, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << te mu je potrebna najbolja moguća zdravstvena nega.

- Zdravstveno stanje mog oca je veoma teško i komplikovano duži vremenski period. Na njegov zahtev, periodično šaljemo lekare iz Srbije i drugih zemalja da pogledaju kakvo je lečenje i eventualno pomognu savetima. Ono što je najvažnije za generala jeste da se pregledi obave na jeziku koji on razume. Da mu se jasno iznesu preporuke lekara, kako u smislu lečenja, tako i u smislu njegovog načina života u uslovima u kojima se nalazi - rekao je Mladić.

On je dodao da je general insistirao da medicinski eksperti budu iz Republike Srpske.

- U ovom slučaju, general je tražio da lekari dođu iz Republike Srpske. Iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske su to srdačno prihvatili i ide jedan ozbiljan tim. Za generala je to veoma značajno - naglasio je Mladić.

Najvažnije je, kaže Darko Mladić, da general dobije najbolju negu u uslovima u kojima se nalazi.

- Ono što je najbitnije u svemu tome, jeste da, kao što je i sud odredio periodično nezavisne medicinske eksperte koji ga pregledaju svaka dva meseca, tako se general i porodica trude da naši medicinski eksperti dolaze da ga pregledaju kako bi on dobio najbolju medicinsku negu u uslovima u kojima se nalazi - istakao je Mladić.

Međunarodni tribunal u Hagu odobrio je timu lekara Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske da pregledaju generala Ratka Mladića, rekao je direktor UKC-a, Vlado Đajić.

Srbija Danas/Nezavisne
Pogledaj vesti o: Hag,   Ratko Mladić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.