Izvor: Blic, 11.Jul.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bramerc: Hag nema alternativu

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc je danas u intervjuu nemačkom listu ''Zidojče cajtung'' rekao da hapšenje osumnjičenih za ratne zločine nema alternativu i založio se za saradnju sa Beogradom.

''Sada je momenat da se konstruktivno sarađuje, a ne kritikuje'', rekao je Bramerc, za koga list piše da, za razliku od svoje prethodnice na toj funkciji Karle del Ponte, "polaže na kooperaciju".

List ocenjuje da sada, 13 godina posle masakra u Srebrenici, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Haški tribunal šalje nove, blaže tonove u odnosu na vladu u Beogradu.

''Ja želim, koliko god je to moguće da ne idem na kurs konfrontacije'', rekao je Bramerc, čime je pokazao da se, kako komentariše ''Zidojče cajtung'', znatno razlikuje od del Ponte, koja je vladu u Beogradu, podseća se, napadala što optuženi za ratne zločine Radovan Karadžić i Ratko Mladić nisu uhapšeni.

Bramerc, prema procenama lista, izbegava da kritikuje svoju prethodnicu, već kaže da su se vremena sada promenila.

''Današnji nosioci odgovornosti u Srbiji su drugi nego pre pet godina.Što je tada bilo ispravno, ne mora i danas'', rekao je Bramerc, izrazivši ubeđenje da se ''poštovanjem i kolegijalnošću može puno postići, verovatno više nego drugim sredstvima''.

''Nema alternative hapšenju osumnjičenih'', poručio je Bramerc i izrazio uverenje da se Karadžić i Mladić još uvek nalaze na Balkanu i da iz redova srpskih snaga bezbednosti imaju podršku.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.