BILJANA PLAVŠIĆ SVEDOČI PROTIV KARADŽIĆA?

Izvor: Kurir, 07.Dec.2010, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BILJANA PLAVŠIĆ SVEDOČI PROTIV KARADŽIĆA?

HAG - Tužilaštvo Haškog tribunala namerava da odustane od 12 svedoka na suđenju bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću i predočilo je spisak deset drugih "rezervnih" svedoka, među kojima je i Biljana Plavšić.

Tužilaštvo je navelo da bi povlačenjem 12 svedoka bio skraćen postupak.

Plavšićeva, koja je odslužila 11 godina kazne zatvora posle suđenja u Haškom sudu, bila je predsednica RS posle Karadžića.

Među rezervnim svedocima >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je i portugalski diplomata Žoze Kutiljero, zatim Elvir Jahić, Suada Hadžović, Vitomir Žepinić, Morten Torkildsen, Bilal Hasanović, Muharem Mujanović i dva zaštićena svedoka.

U cilju skraćenja postupka, optužba je odustala od pet zaštićenih svedoka kao i od svedočenja bivšeg mirovnog pregovarača u BiH lorda Dejvida Ovena, Mirsada Tokače, Ronalda Ajmersa (Eimers), Vahida Karavelića, Melika Maleševića, Jana de Koeijera i Miloša Mitrovića, navedeno je u saopštenju.

Karadžić je optužen za genocid i druge ratne zločine u BiH tokom oružanih sukoba 1992-95.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.