Izvor: Nezavisne Novine, 06.Feb.2017, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija Evropola: Na Zapadnom Balkanu uhapšeno 58 švercera oružja

HAG - U zajedničkoj akciji protiv šverca oružja na Zapadnom Balkanu, u zemljama tog regiona uhapšeno je 58 osoba i zaplijenjeno 48 komada vatrenog oružja, dok je 127 ljudi spriječeno da uđu u te zemlje na graničnim prelazima, saopštila je danas Evropska policijska služba (Evropol).

"Pored toga, identifikovano je šest pokušaja ilegalnog prelaska granice, 12 slučajeva prekoračene dužine boravka i osam incidenata s pokušajem korišćenja lažnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << viza ili dokumenata", navodi se u saopštenju.

Ova akcija je bila dio operacije "Dani zajedničke akcije na Zapadnom Balkanu", koja je planirana u skladu sa "EMPACT okvirom za vatreno oružje".

U akciji su učestvovale Bosna i Hercegovina, Srbija, Hrvatska, Crna Gora Slovenija, Albanija, Belgija Bugarska,  Mađarska, Makedonija, Grčka, Holandija, Rumunija, Španija, Švedska, Švajcarska, Britanija i SAD i Kosovo.

Tokom akcije, ukazuje Evropol, razmjenjena je značajna količina informacija zahvaljujući odličnoj saradnji između zemalja učesnica, Evropske pogranične službe (Fronteks) i Evropola.

Eksperti Evropola omogućili su razmjenu informacija u realnom vremenu i analizu sakupljenih podataka, dodaje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

FSB objasnila zašto uvodi pograničnu zonu na granici Rusije i Belorusije

Izvor: RuskaRec.ru, 07.Feb.2017, 06:41

Pogranična zona na granici sa Belorusijom ustanovljena je u cilju borbe protiv ilegalnog tranzita migranata, trgovine narkoticima i krijumčarenja, saopštila je Federalna služba bezbednosti. Preduzete mere nisu u suprotnosti sa normama međunarodnih sporazuma RF i Republike Belorusije i njima...

Nastavak na RuskaRec.ru...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.