Ajaksova petica, Tadić precizan sa penala

Izvor: B92, 24.Feb.2019, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ajaksova petica, Tadić precizan sa penala

Fudbaleri Ajaksa zabeležili su drugi uzastopni trijumf u Erediviziji. U utakmici 23. kola savladali su Den Hag u gostima sa ubedljivih 5:1.

To je druga uzastopna "petica" kluba iz Amsterdama, prošle nedelje pobedili su ekipu Brede sa 5:0.

Još jednu dobru partiju prikazao je i reprezentativac Srbije Dušan tadić koji je pogotkom sa penala stigao do 25. gola u svim takmičenjima u ovoj sezoni.

Den >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hag je poveo pogotkom El Kajatija u 36. minutu da bi tri minuta kasnije Doni Van den Bek postigao pogodak za izjednačenje.

Sudija je opravdano pokazao na 11 metara pošto je oboren Dolberg. Tadić je preuzeo odgovornost šutirao je snažno i precizno u levu golmanovu stranu i Ajaks je tako poveo u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena.

U nastavku, još tri gola za gostujući tim.

Marokanac Hakim Zijah se dva puta upisao u strelce, prvo u 74, a potom i u 83. minutu, dok je Danac Kasper Dolberg bio strelac četvrtog pogotka za "kopljanike" na utakmici, u 78. minutu.

Posle ovog kola Ajaks je na drugom mestu sa 56 bodova, ima dva manje od vodećeg PSV-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.