Izvor: RTS, 11.Maj.2022, 22:58

Ajaks 36. put šampion Holandije

Kolo pre kraja šampionata, trijumfom nad Herenvenom (4:0), Ajaks je osvojio titulu šampiona svoje zemlje.
Ajaks je ostao na četiri boda prednosti u odnosu na PSV. Fejenord je, pobedom nad ekipom Go Ahed Igls, obezbedio treće mesto.

Ovo je 26 pobeda u sezoni za Ajaks. 
Ovo je treća titula koju Dušan Tadić osvaja u dresu Ajaksa (2019, 2021. i 2022. godine). Ove sezone zabeležio je 18 asistencija i postigao je 13 golova.
Na ovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << utakmici golove su postizali Taljafiko (upravo posle pasa Tadića), Bergvajz, Haler, Mazraui i Brobi.
Erik Ten Hag će, na kraju sezone, napustiti Amsterdam, pošto od naredne sezone vodi Mančester Junajted.
Drugi po broju titula u Holandijije PSV sa 24, dok je Fejenord, prva ekipa iz ove zemlje koja je bila šampion Evrope, najbolji bio 15. puta. 
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ajaks osvojio titulu prvaka Holandije

Izvor: Beta, 11.Maj.2022

Fudbaleri Ajaksa osvojili su večeras titulu u holandskom prvenstvu, pošto su na svom terenu pobedili Herenven sa 5:0, u meču pretposlednjeg 33. kola.Tim iz Amsterdama pitanje pobednika rešio je u prvom poluvremenu, koje su završili vodjstvom 3:0.Srpski fudbaler i kapiten Ajaksa Dušan Tadić igrao...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.