8. XII tačka na slučaj Šljivančanin

Izvor: B92, 02.Dec.2010, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

8. XII tačka na slučaj Šljivančanin

Hag -- Haški sud će 8. XII u slučaju protiv Veselina Šljivančanina saopštiti odluku kojom bi, prvi put u istoriji tog suda, mogla biti preinačena pravosnažna presuda.

Major nekadašnje JNA Veselin Šljivančanin osuđen je u Hagu zbog toga što nije sprečio ubistva i mučenje hrvatskih zarobljenika na Ovčari kod Vukovara.

Šljivančanin je prvo osuđen na pet, a potom, odlukom drugostepenog veća, na 17 godina zatvora. Odbrana je tvrdila da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odluka doneta na osnovu pogrešnog tumačenja svedočenja jednog svedoka.

Tribunal je organizovao dodatnu raspravu, a sledeće nedelje saopštiće odluku kojom će biti stavljena tačka na proces protiv Šljivančanina, koji se u Tribunalu vodi od 2003. godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Konačna presuda Šljivančaninu sljedeći tjedan

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Dec.2010

Haški sud (ICTY) je obavijestio kako će se 08. prosinca izreči presuda u slučaju protiv Veselina Šljivančanina. Presuda će biti izrečena budući da su održane rasprave o reviziji drugostupanjske presude kojom je bivši načelnik sigurnosti Gardijske brigade JNA osuđen na kaznu od 17 godina...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.