Zeri: Specifičnost kosovskog parlamenta je familijarnost

Izvor: RTS, 29.Jun.2017, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zeri: Specifičnost kosovskog parlamenta je familijarnost

Stranački lideri pobrinuli su se da u novi sastav kosovskog parlamenta dovedu i članove svojih porodica, piše prištinski "Zeri".
Prema pisanju lista, mesto u parlamentu obezbedila su braća Daut i Ramuš Haradinaj, koji je istovremeno jedan od trojice kandidata za premijera velike koalicije okupljene oko Demokratske partije Kosova Hašima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tačija.

Očekuje se da i lider Alijanse za budućnost Kosova i jedan od najbogatijih Albanaca u Evropi, a možda i svetu, Bedžet Pacoli uđe u parlament sa članom porodice Islamom Pacolijem, čija je stranka bila u koaliciji sa Demokratskim savezom Kosova (DSK).
Istovremeno, u parlamentu bi se mogli naći i lider radikalnog pokreta Samoopredeljenje Visar Imeri sa svojim nećakom Adeom Batušijem.
Za poslanika u kosovskom parlamentu je izabran i Evgeni Tači Draguša, nećak predsednika Tačija.
U ovom, šestom sazivu kosovskog parlamenta od jednostranog proglašenja nezavisnosti, biće i sin gradonačelnika Skenderaja Samija Luštakua, kao ćerka nekadašnjeg kosovskog predsednika Ibrahima Rugove, Teuta.
Nije isključeno, kako se navodi, da će ona voditi svečanu sednicu parlamenta zajedno sa najstarijim poslanikom Ademom Mikulovcijem iz pokreta Samoopredeljenje.
Centralna izborna komisija bi, kako je juče najavljeno, tokom dana trebalo da objavi konačne izborne rezultate, a predsednik Tači je najavio da će parlament biti konstituisan do 10. jula.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Specifičnost kosovskog parlamenta - familijarnost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2017

Specifičnost novog sastava kosovskog parlamenta je to što su se stranački lideri pobrinuli da u najviše zakonodavno telo dovedu i članove svojih porodica, piše prištinski Zeri...Prema pisanju lista, mesto u parlamentu obezbedila su braća Daut i Ramuš Haradinaj, koji je istovremeno jedan od trojice...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.