Vulin: Tužba Kosova je opasna ideja

Izvor: B92, 22.Feb.2015, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Tužba Kosova je opasna ideja

Izjava Hašima Tačija da će "Kosovo tužiti Srbiju za ratnu odštetu i genocid" je opasna ideja, izjavio Aleksandar Vulin.

Ministar rada je pritom istakao da to ukazuje na nameru predstavnika privremenih institucija u Prištini da izbegnu nastavak briselskih razgovora.

Ne može istovremeno da se podigne tužba za genocid protiv Srbije i u isto vreme da se nastave razgovori u Briselu, rekao je Vulin >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Sajmu turizma u Beogradu.

"Te stvari isključuju jedna drugu. Tužbe za genocid i pregovori isključuju jedna drugu", podvukao je on.

Vulin je istakao da se vlada u Prištini odlučila da ne učestvje u briselskom dijalogu i dodao da je Srbija posvećena tom dijalogu, ali da nije spremna da bude maltretirana, ponižavana i da mirno posmatra šta će uraditi institucije u Prištini.

Prema njegovim rečima, Tači bi trebalo da pojasni svoje izjave i da kaže vrlo jasno da one služe za unutrašnje potrebe i obračune.

"Ukoliko je ovo rekao zaista kao ideju, onda će morati da objasni zašto i na koji način će da se nastavi briselski dijalog", rekao je Vulin .

"Ideja po kojoj bi trebalo ići pred Međunarodni sud pravde i da će Kosovo navodno tužiti Srbiju za nekakav genocid, kao da je to moguće, govori da je vlada u kojoj je Tači važan deo slaba i da, ne samo da nije u stanju da formuliše svoju politiku, osim na ulici i na nasilnim demonstracijama, već i da želi da izbegne briselski dogovor i nastavak briselskog razgovora", zaključio je Vulin.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vulin: Opasna ideja o nameri Kosova da tuži Srbiju za genocid

Izvor: Studio B, 22.Feb.2015

Izjava zamenika kosovskog premijera Hašima Tačija da će "Kosovo tužiti Srbiju za ratnu odštetu i genocid" je opasna ideja koja ukazuje na nameru Prištine da izbegne nastavak briselskih razgovora, izjavio je ministar rada Aleksandar Vulin... ..Ne može istovremeno da se podigne tužba za genocid...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.