Vučić: Nema nastavka dijaloga dok Priština ne povuče protivpravne odluke (VIDEO)

Izvor: Beta, 08.Nov.2018, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Nema nastavka dijaloga dok Priština ne povuče protivpravne odluke (VIDEO)

Srpski predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Briselu, posle nove runde dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, da su pred Srbijom teški dani u političkom smislu i da će razgovor s Prištinom biti nastavljen kada ona povuče svoje protivpravne odluke.Posle svog zajedničkog sastanka s predsednikom Kosova Hašimom Tačijem i sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini, Vučić je za RTS rekao da brojne evropske zemlje pokušavaju da izbace Srbiju iz energetske mreže sa severa Kosova, ocenivši da je reč o protivpravnom potezu usmerenom protiv Srbije."Evropljani očigledno pokušavaju da nas izbace odatle (sa severa Kosova) protivpravno, sutra ili u ponedeljak će biti ta odluka. Do sada su se protiv nas, protiv prava, izjasnili Nemačka, Francuska, Italija, Švajcarska, Belgija, Luksemburg, Holandija, i naravno Hrvatska. Za nas su se izjasnili Slovačka, Španija, Bosna i Hercegovina", naveo je Vučić.On je dodao da sever Kosova dobija struju s teritorije centralne Srbije i da je u nacrtu energetskog sporazuma bilo jasno formulisano da mora da se formira Zajednica srpskih opština (ZSO) koja bi osnovala dve mešovite kompanije koje bi bile posrednice do kompanije Kosta, albanskog operatera iz Prištine."Pošto ZSO nije formirana krivicom Prištine, oni nama sada hoće da otmu pravo da transferišemo struju, da izgubimo ...
Pogledaj vesti o: Twiter,   Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RAZGOVOR U BRISELU U toku trilateralni sastanak Vučić-Mogerini-Tači

Izvor: Blic, 08.Nov.2018

U Briselu je u toku sastanak šefice evropske diplomatije Federike Mogerini, koja posreduje u dijalogu Beograda i Prištine, sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem.

Nastavak na Blic...

Završeni razgovori u Briselu

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Nov.2018

BRISEL - U Briselu su večeras nešto poslije 20 sati završeni razgovori u okviru dijaloga Beograda i Prištine u kojima posreduje Evropska unija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Oglasio se kabinet Federike Mogerini

Izvor: B92, 08.Nov.2018

Služba visoke predstavnice EU za spoljnu i politiku bezbednosti Federike Mogerini se oglasila povodom sastanaka sa Hašimom Tačijem i Aleksandrom Vučićem...Navedeno je da je ona u Briselu priredila "sastanak na visokom nivou dijaloga s predsednikom Kosova i predsednikom Srbije"..."Evropska unija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.