UOČI TAČIJEVE INAUGURACIJE Vanredne mere bezbednosti u Prištini

Izvor: Blic, 07.Apr.2016, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UOČI TAČIJEVE INAUGURACIJE Vanredne mere bezbednosti u Prištini

U Prištini su na snazi vanredne mere uoči sutrašnje inauguracije novoizabranog predsednika Kosova Hašima Tačija, rečeno je Srni u kosovskoj policiji.

Ceremonija inauguracije biće održana na Centralnom trgu ispred Narodnog pozorišta, sadašnji Trg Skender Beg, uz najviši stepen mera bezbednosti.

Policija je upozorila građane da neće biti dozvoljen slobodan prilaz platou na kome će se odvijati ceremonija. Na platou se mogu pojaviti samo delegacije, gosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i akreditovani novinari.

Mere bezbednosti podrazumevaju angažovanje pripadnika policijske službe, specijalnu jedinicu ROSU, kosovske bezbednosne snage, a kao druga i treća instanca odgovornosti su Euleks i Kfor.

"Obavljene su sve pripreme za održavanje javnog reda i mira", kažu u policiji i ističu spremnost da sprovedu i očuvaju javni red i mir.

Prema zvaničnim podacima, akreditovano je više od 200 novinarskih ekipa, uključujući medisjke kuće iz Nemačke, Velike Britanije, Francuske, SAD, te zemalja iz okruženja.

Policija je od 9.00 časova ujutro zabranila saobraćaj putevima koji vode ka centru Prištine.

Tokom predstojeće noći policija će biti prisutna na ulicama Prištine. Biće izvršeno osmatranje svih objekata u blizini Trga i u ulicama kojima će pristizati gosti.

Za sada je najavljeno da će Tačijevoj inauguraciji prisustvovati hrvatski predsjednik Kolinda Grabar Kitarović, državni vrh Albanije, predsednik turskog parlamenta.

Na spisku zvanica je oko hiljadu osoba. Među njima su svi poslanici, uključujući i deset Srba koji za sada nisu potvrdili da će prisustvovati Tačijevoj inauguraciji.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UOČI TAČIJEVE INAUGURACIJE Vanredne mere bezbednosti u Prištini, opozicija pripremila vuvuzele

Izvor: Blic, 08.Apr.2016, 09:10

U Prištini su na snazi vanredne mere uoči sutrašnje inauguracije novoizabranog predsednika Kosova Hašima Tačija, rečeno je Srni u kosovskoj policiji...Ceremonija inauguracije biće održana u 11 sati danas na Centralnom trgu ispred Narodnog pozorišta, sadašnji Trg Skender Beg, uz najviši stepen...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.