Posebne bezbednosne mere za inauguraciju Tačija

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Apr.2016, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posebne bezbednosne mere za inauguraciju Tačija

Kosovska policija saopštila je da je preduzela sve neohodne mere na očuvanju javnog reda i mira tokom sutrašnje inauguracije novog predsednika Kosova Hašima Tačija i pozvala građane da joj svojim ponašanjem pomognu u ostvarivanju tih ciljeva.

"Glavni ciljevi policijskog plana su održavanje javnog reda, mira i sigurnosti, ostvarivanje zakona, povećanje mera sigurnosti pre, tokom i posle ceremonije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na trgu, kojoj će prisustvovati samo pozvani gosti, kao i preduzimanje zakonskih mera prema eventualnim izvršiocima protivzakonitih radnji", kaže se u saopštenju.

Policija je pripremila poseban plan ograničenja kretanja vozila u ulicama u blizini trga u Prištini gde će Tači položiti zakletvu.

Inauguracija novog kosovskog predsednika biće održana sutra u 11 časova na trgu Skenderbeg, u neposrednoj blizini Skupštine i Vlade Kosova.

Kako je za prištinske medije izjavio šef Tačijevog kabineta Abeljard Tahiri, na svečanost je pozvano 1.300 zvanica od kojih je 1.000 potvrdilo dolazak.

"Ceremoniji će prisustvovati predstavnici 50 država, među njima su predsednici država, premijeri, ministri spoljnih poslova i druge visoki zvaničnici", kazao je Tahiri.

Prema njegovim rečima, delegacije Velike Britanije, Francuske, Nemačke i Italije predvodiće politički direktori ministarstava spoljnih poslova tih zemalja, dok će delegaciju SAD predvoditi pomoćnik američkog državnog sekretara Hojt Brajan Ji (Hoyt Brian Yee).

Planirano je da tokom ceremonije, koja će trajati do 11.50, dosadašnja predsednica Atifete Jahjaga i novi predsednik Kosova Hašim Tači obave smotru počasne jedinice Garde Bezbednosnih snaga Kosova.

Jahjaga će simbolično predati dužnost predsednika Tačiju predajom Ustava Kosova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

UOČI TAČIJEVE INAUGURACIJE Vanredne mere bezbednosti u Prištini

Izvor: Blic, 07.Apr.2016

U Prištini su na snazi vanredne mere uoči sutrašnje inauguracije novoizabranog predsednika Kosova Hašima Tačija, rečeno je Srni u kosovskoj policiji...Ceremonija inauguracije biće održana na Centralnom trgu ispred Narodnog pozorišta, sadašnji Trg Skender Beg, uz najviši stepen mera bezbednosti...Policija...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.