Tači tražži povlačenje poternica i članstvo u Interpolu

Izvor: Blic, 19.Feb.2017, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači tražži povlačenje poternica i članstvo u Interpolu

Kosovski predsednik Hašim Tači zatražio je od generalnog sekretara Interpola Jirgena Štoka da ta organizacija povuče poternice Srbije prema stanovnicima Kosova, nazivajući ih politički motivisanim, preneo je RTS.

Tači se sastao sa Štokom na marginama Konferencije za bezbednost u Minhenu, navedeno je u saopštenju iz njegovog kabineta.

Tači je u razgovoru sa Štokom tvrdio da Kosovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ispunjava sve uslove za učlanjenje u Interpol.

- Mi imamo potrebu za Interpolom, ali i Interpol ima potrebu za Kosovom, za što bržim informisanjem - rekao je Tači.

Generalni sekretar Interpola rekao je da očekuje da se "okončaju unutrašnje procedure" i da se započne razmatranje prijave Kosova za učlanjenje.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači tražži povlačenje poternica i članstvo u Interpolu

Izvor: Telegraf.rs, 19.Feb.2017

Kosovski predsednik Hašim Tači zatražio je od generalnog sekretara Interpola Jirgena Štoka da ta organizacija povuče poternice Srbije prema stanovnicima Kosova, nazivajući ih politički motivisanim...Tači se sastao sa Štokom na marginama Konferencije za bezbednost u Minhenu, navedeno je u saopštenju...

Nastavak na Telegraf.rs...

TAČI LOBIRA U MINHENU: Zločinac traži povlačenje poternica Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Feb.2017

Hašim Tači traži članstvo samozvane države Kosovo u Interpolu..Samozvani kosovski predsednik Hašim Tači zatražio je od generalnog sekretara Interpola Jirgena Štoka da ta organizacija povuče poternice Srbije prema stanovnicima Kosova, nazivajuci ih politički motivisanim, preneo je RTS..Tači...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.