Tači: Saglasili smo se da dijalog treba nastaviti što pre

Izvor: RTS, 04.Jun.2018, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Saglasili smo se da dijalog treba nastaviti što pre

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači tvrdi da su se Beograd i Priština saglasili da dijalog o normalizaciji odnosa treba nastaviti, pod okriljem šefice diplomatije EU Federike Mogerini, što je pre moguće kako bi se, kao je rekao, što pre došlo do pravno obavezujućeg ishoda. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Hašim Tači je u intervjuu za austrijsku agenciju APA rekao da se i Beograd i Priština slažu da dijalog nema alternativu.

Ocenio je da će proces dijaloga biti "veoma težak" i "iscrpljujući" za, kakao je rekao, obe strane, ali da će na kraju to dovesti do okončanja vekovnog konflikta, piše portal Telegrafi, a prenosi Unmik u svom pres klipingu.
Tači je rekao i da dijalog Beograda i Prištine nije baš popularan na Kosovu, te da ne može da, kako je rekao, sili ljude da vole jedni druge, ali da se "dijalogom može postaviti temelj za dobre komšijske odnose".
Prethodno je njegov savetnik Bekim Čolaku rekao da će Beograd i Priština postići kompromis u konačnom rešenju pitanja Kosova, ali je dodao da to neće biti objavljeno do kraja pregovaračkog procesa.
"Dijalog i kompromis su jedini način da se napreduje u evro-atlantskoj integracijskoj misiji", rekao je Čolaku, piše prištinska Gazeta Expres, a prenosi Unmik u svom pres klipingu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači:Saglasili smo se da dijalog treba nastaviti što pre

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2018

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači tvrdi da su se Beograd i Priština saglasili da dijalog o normalizaciji odnosa treba nastaviti, pod okriljem šefice diplomatije EU Federike Mogerini, što je pre moguće kako bi se, kako je rekao, što pre došlo do pravno obavezujućeg ishoda...Tači...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.