Tači: Saglasili smo se da dijalog treba nastaviti što pre

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači tvrdi da su se Beograd i Priština saglasili da dijalog o normalizaciji odnosa treba nastaviti, pod okriljem šefice diplomatije EU Federike Mogerini, što je pre moguće kako bi se, kao je rekao, što pre došlo do pravno obavezujućeg ishoda.

Hašim Tači je u intervjuu za austrijsku agenciju APA rekao da se i Beograd i Priština slažu da dijalog nema alternativu.

Ocenio je da će proces dijaloga biti "veoma težak" i "iscrpljujući" za, kakao je rekao, obe strane, ali da će na kraju to dovesti do okončanja vekovnog konflikta, piše portal Telegrafi, a prenosi Unmik u svom pres klipingu.

Tači je rekao i da dijalog Beograda i Prištine nije baš popularan na Kosovu, te da ne može da, kako je rekao, sili ljude da vole jedni druge, ali da se "dijalogom može postaviti temelj za dobre komšijske odnose".

Prethodno je njegov savetnik Bekim Čolaku rekao da će Beograd i Priština postići kompromis u konačnom rešenju pitanja Kosova, ali je dodao da to neće biti objavljeno do kraja pregovaračkog procesa.

"Dijalog i kompromis su jedini način da se napreduje u evro-atlantskoj integracijskoj misiji", rekao je Čolaku, piše prištinska Gazeta Expres, a prenosi Unmik u svom pres klipingu.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије