Tači: Niko neće dobiti 100 odsto, biće vin-vin

Izvor: B92, 16.Maj.2018, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Niko neće dobiti 100 odsto, biće "vin-vin"

Priština -- Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je da proces pregovora Beograda i Prištine neće biti lak ni za jednu stranu i da niko neće dobiti sve.

On je to izjavio posle susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini.

“Proces neće uopšte biti lak za Kosovo, ni za Srbiju. Niko neće dobiti 100 odsto”, rekao je Tači za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << TV Klan Kosova.

Tači tvrdi da će Kosovo sačuvati teritorijalni integritet i suverenitet.

Uveren je da će proces završiti 'vin-vin' zaključkom, odnosno da će obe strane biti na dobitku, što podrazumeva da će i Kosovo i Srbija imati konkretnu evropsku budućnost.

Takođe tvrdi da će Kosovo sačuvati teritorijalni integritet i suverenitet.

Tači se nalazi u Sofiji, gde se sutra održava Samit EU-Zapadni Balkan, a večeras je u glavnom gradu Bugarske razgovarao sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini.

Kako je napisao na Fejsbuku, na njenu inicijativu je razgovarao je i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

"Složili smo se da finalna faza dijaloga o normalizaciji odnosa počne u bliskoj budućnosti, uz jedinstvenu podršku EU, SAD i drugih aktera", napisao je Tači.

On tvrdi da će procesa biti završen priznavanjem Kosova od strane Srbije i članstvom u UN.

"Ovaj sastanak je dokaz posvećenosti Kosova dijalogu i dobrosusedskim

odnosima, samo dan pre početka samita u Sofiji", napisao je Tači na toj društvenoj mreži, prenose kosovski mediji.

Dodao je da je s Mogerini razgovarao o značaju učešća Kosova na, kako kaže, istorijskom samitu EU-Zapadni Balkan, i o jasnoj evropskoj perspektivi za Kosovo i susede.

Kako je ranije javio Tanjug, predsednik Srbije je “razmenio“ nekoliko reči u Sofiji sa Tačijem u prisustvu Federike Mogerini.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.