Tači: Kosovo je faktor stabilnosti u regionu

Izvor: Blic, 31.Jul.2017, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Kosovo je faktor stabilnosti u regionu

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je danas da je Kosovo faktor stabilnosti u regionu i potvrdio je posvećenost Kosova miru i stabilnosti.

- Beskompromisni smo u borbi protiv radikalizma i terorizma - rekao je Tači tokom susreta sa predsedavajućim Komiteta za obaveštajna pitanja američkog kongresa Devinom Nunjesom.

Tači se zahvalio kongresmenu Nunjesu na konstantnoj podršci SAD Kosovu, saopštio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je kabinet kosovskog predsednika.

- Mi smo partneri i prijatelji, imamo poseban odnos jer delimo i angažovani smo na istim vrednostima - rekao je Tači, navodi se u saopštenju.

On je naveo i da je Kosovo "tokom samo jedne decenije kao država postiglo velike uspehe u izgradnji demokratskih institucija, privrede i vladavine zakona".

Istakao je i da je američko prisustvo na Balkanu od izuzetnog značaja za mir, razvoj i integraciju regiona.

Nunjes je rekao da SAD ostaju posvećene dugoročnom miru i stabilnosti u regionu Jugoistočne Evrope, dodaje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tači: Kosovo faktor stabilnosti u regionu

Izvor: N1 televizija, 31.Jul.2017

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da je Kosovo faktor stabilnosti u regionu i potvrdio je posvećenost Kosova miru i stabilnosti..."Beskompromisni smo u borbi protiv radikalizma i terorizma", rekao je Tači tokom susreta sa predsedavajućim Komiteta za obaveštajna pitanja američkog kongresa...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.