Tači: Junker podržava postizanje sporazuma sa Beogradom kao preduslov za dugoročni mir na Balkanu

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Sep.2018, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Junker podržava postizanje sporazuma sa Beogradom kao preduslov za dugoročni mir na Balkanu

Predsednik Kosova Hašim Tači objavio je danas da predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker podržava postizanje sporazuma o normalizciji odnosa Beograda i Prištine kao suštinskog preduslova za dugoročni mir na Balkanu i otvaranje evroatlanske perspektive.

Tači je na svom fejsbuk profilu napisao da je sa Junkerom razgovarao telefonom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << o procesu liberalizacije viza, evropskoj perspektivi Kosova i finalnoj fazi dijaloga o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije.

"Saglasili smo se da sloboda kretanja za građane Kosova treba brzo da se dogodi, otvarajući na taj način mogućnost slobode kretanja građana, ideja i razmeni u svim oblastima", napisao je Tači.

On je dodao da je zahvalio Junkeru na podršci koju je dao porcesu dijaloga o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Kurti: Želi se stvoriti utisak da Tači neće ići sam na razgovore

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Sep.2018

Predsednik Samoopredelenja Aljbin Kurti izjavio je danas da je cilj donošenja odluke o formiranju pregovaračke ekipe Kosova da se stvori utisak da predsednik Kosova Hašim Tači neće ići sam u Brisel na razgovore o normalizaciji odnosa sa Srbijom...Kurti je rekao da je iznenađen odlukom o formiranju...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.