Tači: Dodatne mere protiv Beograda patriotska obmana i ugrožavanje odnosa sa SAD i EU

Izvor: RTS, 31.Maj.2020, 16:52

Tači: Dodatne mere protiv Beograda patriotska obmana i ugrožavanje odnosa sa SAD i EU

Kosovski predsednik Hašim Tači ocenio je "patriotskom obmanom" odluku odlazećeg premijera Aljbina Kurtija o "reciprocitetu" prema robi iz centralne Srbije i dodao da se radi o nastavku "poslednje borbe" pre nego što napusti funkciju.
"Kurti nastavlja svoje patriotske prevare strateški pogrešnim odlukama", napisao je Hašim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tači na svom Fejsbuk nalogu.

"Odlukom o navodnom reciprocitetu nastavio je da preduzima korake suprotne zahtevima i očekivanjima Sjedinjenih Američkih Država, ali i EU, rizikujući sve ono što smo postigli i izgradili tokom više od dve decenije", rekao je Tači.
Ranije je Kurti naveo da je naziv "Kosovo" ustavan, ali da Srbija primenjuje naziv "Republika Srbija", pa zato smatra da je kosovska Agencija za hranu i veterinu dužna da koristi naziv "Republika Kosovo" na svim sertifikatima.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Nastavlja svoje patriotske prevare i to strateški pogrešnim odlukama”

Izvor: B92, 31.Maj.2020

Hašim Tači je poručio da Aljbin Kurti, poslednjim odlukama koje donosi kosovska vlada, nastavlja svoje „patriotske prevare i to strateški pogrešnim odlukama”...Tači je na svom Fejsbuk nalogu napisao da Kurti ovakvim odlukama rizikuje da uništi ono što je stvarano više od dve decenije, prenosi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.