Nastavlja svoje patriotske prevare i to strateški pogrešnim odlukama”

Izvor: B92, 31.Maj.2020, 17:00

"Nastavlja svoje patriotske prevare i to strateški pogrešnim odlukama”

Hašim Tači je poručio da Aljbin Kurti, poslednjim odlukama koje donosi kosovska vlada, nastavlja svoje „patriotske prevare i to strateški pogrešnim odlukama”.

Tači je na svom Fejsbuk nalogu napisao da Kurti ovakvim odlukama rizikuje da uništi ono što je stvarano više od dve decenije, prenosi "Kosovo onlajn".

“Odlukom o navodnom reciprocitetu, nastavio je da preduzima korake suprotne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zahtevima i očekivanjima Sjedinjenih Američkih Država, ali i EU, rizikujući sve što smo postigli i izgradili tokom više od dve decenije“, istakao je Tači.

Kosovski predsednik je naglasio da je Kosovo steklo slobodu i državnost uz podršku Sjedinjenih Američkih Država i evropskih partnera i samo uz tu podršku i partnerstvo ima sigurnu budućnost.

"Svako narušavanje ovih odnosa je pretnja državi i pretnja budućnosti Kosova", zaključio je Tači.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači i Hoti protiv uvedenih mera reciprociteta Srbiji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Maj.2020

Predsednik Kosova Hašim Tači saopštio je da uvođenjem dodatnih trgovinskih mera Srbiji, premijer na dužnosti Aljbin Kurti "uoči napuštanja funkcije nastavlja patriotske prevare sa streteški pogrešnim odlukama". "Odlukom o navodnom reciprocitetu, on je nastavio sa koracima u suprotnosti zahtevima...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.