Tači: Članstvo u EU rešenje za Zapadni Balkan, nema alternative

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2020, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Članstvo u EU rešenje za Zapadni Balkan, nema alternative

Predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači učestvovaće izjavio je danas da će se na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti fokusirati na potrebu održavanja interesa i pažnje SAD, ali i EU i njenih država članica na Kosovu, te mira i stabilnosti na celom Zapadnom Balkanu.

Ističući da se u Minhenu održava jedan je od vodećih svetskih foruma koji raspravlja o globalnim, ali i lokalnim bezbednosnim pitanjima, Tači poručuje da je veoma važno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << raditi na prevazilaženju pozicije u kojoj je odnos sa EU ugrožen zbog kašnjenja u donošenju odluke o viznoj liberalizaciji.

"Kosovu, kao i celom regionu zapadnog Balkana, potreban je istinski, otvoreni dijalog sa EU. Želim svima jasno da stavim do znanja da ne može postojati alternativno ili privremeno rešenje za region, od EU", rekao je Tači za Indeksonlajn, ističući da je trajno rešenje koje donosi mir, stabilnost, razvoj i prosperitet puno članstvo celokupnog Zapadnog Balkana u EU.

Dodao je da će se sastati sa zvaničnicima država i međunarodnih organizacija, uključujući američkog ambasadora u Nemačkoj Ričarda Grenela, koji je i specijalni izaslanik predsednika SAD Donalda Trampa za dijalog Prištine i Beograda.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Tači: Članstvo u EU rešenje za Zapadni Balkan, nema alternativu

Izvor: Blic, 13.Feb.2020

Predsednik privremenih insitucija u Prištini Hašim Tači učestvovaće na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti i fokusirati se na potrebu održavanja interesa i pružanje SAD, ali i EU i njenih država članica na Kosovu, kao i mira i stabilnosti na celom Zapadnom Balkanu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.