Kosovu potreban dijalog s EU

Izvor: B92, 13.Feb.2020, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kosovu potreban dijalog s EU"

Tači kaže da će se na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti fokusirati na potrebu održavanja interesa i pažnje SAD, ali i EU i njenih država članica na Kosovu.

Kao i na održavanje mira i stabilnosti na celom Zapadnom Balkanu, kaže Hašim Tači.

Ističući da se u Minhenu održava jedan je od vodećih svetskih foruma koji raspravlja o globalnim, ali i lokalnim bezbednosnim pitanjima, Tači poručuje da je veoma važno raditi na prevazilaženju pozicije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u kojoj je odnos sa EU ugrožen zbog kašnjenja u donošenju odluke o viznoj liberalizaciji.

"Kosovu, kao i celom regionu zapadnog Balkana, potreban je istinski, otvoreni dijalog sa EU. Želim svima jasno da stavim do znanja da ne može postojati alternativno ili privremeno rešenje za region, od EU", rekao je Tači za Indeksonlajn, ističući da je trajno rešenje koje donosi mir, stabilnost, razvoj i prosperitet puno članstvo celokupnog Zapadnog Balkana u EU.

Dodao je da će se sastati sa zvaničnicima država i međunarodnih organizacija, uključujući američkog ambasadora u Nemačkoj Ričarda Grenela, koji je i specijalni izaslanik predsednika SAD Donalda Trampa za dijalog Prištine i Beograda.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Članstvo u EU rešenje za Zapadni Balkan

Izvor: RTS, 13.Feb.2020

Kosovski predsednik Prištini Hašim Tači uoči Minhenske konferenciji o bezbednosti poručuje da je članstvo celog Zapadnog Balkana trajno rešenje koje donosi mir. . Hašim Tači ističe da se u Minhenu održava jedan je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.