Tači: 6. oktobra vanredni parlamentarni izbori na Kosovu

Izvor: Beta, 26.Avg.2019, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: 6. oktobra vanredni parlamentarni izbori na Kosovu

Predsednik Kosova Hašim Tači danas je posebnim ukazom raspisao vanredne parlamentarne izbore za 6. oktobar. U ukazu koji je potpisao kosovski predsednik stoji da na "osnovu ustavnih i zakonskih odgovornosti, predsednik Tači doneo odluku o održavanju prevremenih izbora za Skupštinu Republike Kosovo 6. oktobra 2019" godine."Centralnoj izbornoj komisiji Republike Kosovo naloženo je da preduzme sve neophodne aktivnosti za organizovanje i održavanje izbora za Skupštinu Republike Kosovo, u skladu sa ovom odlukom i važećim zakonodavstvom", kaže se dalje u odluci.Predsednik Tači je potpisao i ukaz o raspuštanju Šestog saziva Skupštine Kosova na osnovu skupštinske odluke od 22. avgusta o sopstvenom raspuštanju da bi se formirala nova vladajuća većina i izabrala nova vlada umesto vlade Ramuša Haradinaja koji je podneo ostavku.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Tači raspisao izbore za 6. oktobar

Izvor: Večernje novosti, 26.Avg.2019

Tači je Centralnoj izbornoj komisiji naložio da preduzme sve neophodne aktivnosti vezane za organizovanje i održavanje izbora za poslanike Skupštine, a kako se navodi u odluci, u skladu sa tom važećim zakonom PRIŠTINA - Hašim Tači, aktuelni predsednik tzv. Kosova raspisao...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.