Izvor: Blic, 09.Nov.2016, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TUGA NA KOSOVU Tači: Čestitke Trampu, ali mi ćemo zauvek ostati zahvalni Hilari Klinton

Kosovski predsednik Hašim Tači čestitao je danas Donaldu Trampu pobedu na američkim predsedničkim izborima i ocenio da su konstantno prijateljstvo SAD i Kosova osnov za produbljivanje odnosa.

- Budući da sam svestan rukovodeće uloge SAD na međunarodnoj areni, ubeđen sam da će izabrani predsednik uz najvišu odgovornost tretirati mnogobrojne izazove na globalnom nivou. Naše konstantno prijateljstvo je snažan temelj nad kojim ćemo nastaviti produbljivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << obostrane saradnje - navodi se u čestitki Tačija.

On je, međutim, dodao da će Kosovo zauvek biti zahvalno kandidatkinji demokrata, bivšoj državnoj sekretarki Hilari Klinton na konstantnoj podršci, kako se navodi, "kosovskom narodu i kosovskoj državi".

Pročitajte još

Ranije danas preko svog Fejsbuk naloga oglasio se i premijer Alabanije, Edi Rama, koji je konstatovao da "velika prijateljica Albanije, Kosova i svih Albanaca Hilari Klinton nije pobedila na izborima".
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Predsednički izbori,   Izbori,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

TUGA NA KOSOVU Prištinski političari: Zauvek ostajemo privrženi našoj voljenoj porodici Klinton

Izvor: Blic, 09.Nov.2016

Kosovski predsednik Hašim Tači čestitao je danas Donaldu Trampu pobedu na američkim predsedničkim izborima i ocenio da su konstantno prijateljstvo SAD i Kosova osnov za produbljivanje odnosa. I drugi kosovki političari uputili su čestitke, ali naglasili da zauvek ostaju privrženi voljenoj porodici...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.