Skupština Kosova uz Haradinaja

Izvor: B92, 31.Maj.2011, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Kosova uz Haradinaja

Priština -- Skupština Kosova je u raspravi o suđenju lideru Alijanse za budućnost Kosova Ramušu Haradinaju pred Haškim tribunalom izrazila poverenje u međunarodnu pravdu.

Skupština Kosova je danas navela da veruje u nevinost Haradinaja i drugih koji su optuženi zajedno sa njim.

Istovremeno je zatraženo ubrzanje procesa protiv optuženih.

Premijer Kosova Hašim Tači je pred poslanicima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao da će Haradinaju i njegovim saborcima pružiti podršku na suđenju pred Haškim tribunalom, onoliko koliko to bude dopustio Ustav i zakoni Kosova.

Tokom rasprave je ocenjeno da se ne radi o suđenju jednom čoveku, već o suđenju o pravičnosti borbe bivše OVK.

Incijator rasprave, poslanik AZBK Ahmet Isufi, zatražio je da se Haradinaju da institucionalna podrška.

Podršku Haradinaju iskazali su i šefovi poslaničkih grupa u Skupštini Kosova, dok je Fatmir Ljimaj naveo da Haradinaju i njegoviom saoborcima nije potrebna samo deklarativna, već konkretna pomoć.

Ljimaj je predložio da se oformi poseban fond koji će pomagati i štititi pripadnike OVK.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština traži od Haga ubrzanje suđenja Haradinaju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Maj.2011

Poslanici su pozvali Haški tribunal da ubrza delimično ponavljanje suđenja bivšem komadantu OVK-a i čelniku Alijanse za budućnost Kosova. Od državnih institucija zatražili su podršku za čelnika Alijanse kao i za još dvojicu optuženih

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

SLAB UČINAK TAČIJEVE VLADE

Izvor: Kurir, 01.Jun.2011, 13:04

PRIŠTINA - Mnogo manje nacrta zakona, odluka, premijer imao manje poseta inostranstvu i dočekao je manje gostiju, nema novih priznanja Kosova, ovako izgleda učinak Vlade Hašima Tačija u prvih sto dana rada...Kosovska vlada koju u drugom mandatu vodi Hašim Tači u prvih sto dana učinila je manje...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.