Razgraničenje je mračna kombinacija

Izvor: B92, 03.Okt.2018, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Razgraničenje je mračna kombinacija"

Sociološkinja Vesna Pešić izjavila je da je ideja o razgraničenju Srbije i Kosova "mračna kombinacija" koja deluje kao veliko poniženje.

Bivša funkcionerka Liberalno-demokratske partije je u intervjuu za Radio Sarajevo rekla da su predsednici Srbije i Kosova, Aleksandar Vučić i Hašim Tači napravili plan razgraničenja, ali da su mnogi iz sveta "izgleda mnogo legli na rudu da dođe do toga". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Meni to izgleda kao veliko poniženje, dakle, da Srbija mora i svoju teritoriju da daje za tu 'mjenjažu'. Dakle, da oni daju severno Kosovo, a mi da damo Preševsku dolinu. Drugo, šta ćemo sa Srbima na jugu Kosova koji su većina dole? Šta će to da bude - neki egzodus? Meni to izgleda kao dosta mračna kombinacija", rekla je Pešić.

Kazala je i da ta ideja s pravom izaziva zabrinutost i zebnju na Zapadnom Balkanu, a posebno u Bosni i Hercegovini.

"Ako krenu etnička razgraničenja na Balkanu, možemo vrlo lako da ponovo završimo u nekakvom ratu i zato sam ja protiv toga. To nije moj princip", upozorila je Pešić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gligorijević: Vučić i Tači teže stanju "večitog dijaloga"

Izvor: N1 televizija, 04.Okt.2018, 09:37

Novinarka nedeljnika Vreme Jovana Gligorijević ocenila je u Novom danu da predsednici Srbije i Kosova, Aleksandar Vučić i Hašim Tači, teže stanju "večitog dijaloga"..."Vrlo je popularna, sad već ofucana, fraza zamrznuti konflikt. Ja bih ovo stanje nazvala večitim dijalogom i mislim da je to...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.