Peta runda dijaloga bez dogovora, nastavak 4. marta

Izvor: TimockeVesti.net, 21.Feb.2013, 01:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peta runda dijaloga bez dogovora, nastavak 4. marta

Peta runda dijaloga Beograda i Prištine u Briselu završena je danas oko 16 časova bez dogovora, a razgovori će biti nastavljeni 4. marta. Kosovski premijer…
Peta runda dijaloga Beograda i Prištine u Briselu završena je danas oko 16 časova bez dogovora, a razgovori će biti nastavljeni 4. marta. Kosovski premijer Hašim Tači je izjavio novinarima da dogovor o pitanju "paralelnih struktura na severu Kosova" nije postignut. Očekuje se da se uskoro novinarima obrati >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << premijer Srbije Ivica Dačić.
Kako je ranije danas izjavila Maja Kocijančič, portparol visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezdednost Ketrin Ešton, tema dijaloga bila su sudovi na severu Kosova i oficiri za vezu.
"Sve što sada mogu da kažem je da su razgovori u toku", rekla je novinarima Kocijančičeva.
Ona je istakla da će biti novih rundi, ukoliko danas ne bude značajnog napretka.
"Dijalog će se voditi sve dok bude otvorenih pitanja", izjavila je ona.
Kocijančičeva je istakla da je još uvek rano govoriti o temama o dosadašnjem toku razgovora, ali Tanjug iz briselskih diplomatskih krugova saznaje da je juče dominirala tema Osnovnog suda u severnoj Mitrovici, koji je pod patronatom Euleksa, a u okviru kosovskog pravosuđa. Taj sud ne funkcioniše već pet godina jer lokalno stanovništvo ne dozvoljava da sudije i tužioci uđu u zgradu Suda.
FG_AUTHORS: Timočke Vesti
Read more http://www.prva.rs/sr/vesti/politika/story/21850/Peta+runda+dijaloga+bez+dogovora,+nastavak+4.+marta.html

Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.