OPTUŽENI HAŠIM TAČI POTVRDIO: Sutra putujem u Hag

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jul.2020, 19:21

OPTUŽENI HAŠIM TAČI POTVRDIO: Sutra putujem u Hag

Optužnica se sada nalazi kod sudije, zaduženog za njeno preistipitivanje i donošenje odluke o potvrđivanju, saopštilo je krajem juna Specijalizovano tužilaštvo.

Kosovski predsednik Hašim Tači najavio je da će sutra otputovati u Hag na poziv Specijalizovanog tužilaštva Kosova, koje je krajem aprila podiglo optužnicu protiv njega zbog niza ratnih zločina počinjenih na Kosovu i Metohiju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
U Specijalizovanom tužilaštvu sa sedištem u Hagu, ovu informaciju nisu želeli da potvrde.

Tanjugu je u tom tužilaštvu rečeno da nikada nisu govorili o tome, niti će davati izjave tim povodom.

Tači je u petak na svom Fejsbuk nalogu objavio da će u Hagu razgovarati sa tužiocima, nakon što je 24. juna Specijalizovano tušilaštvo saopštilo da je protiv njega podnelo sudu optužnicu za ratne zločine, kao i protiv Kadrija Veseljija i drugih osoba.

S obizrom na postupanje ovog tužilaštva, koje nikada nije htelo da potvrdi ili saopšti da li nekoga poziva i u kom svojstvu (osumnjičeni ili svedok), saopštenje tužilaštva da je podiglo optužnicu protiv Tačija, Veseljija i drugih bilo je iznenađenje za sveopštu javnost.

Tužilac je međutim ukazao da saopštenje o optužnici daje zbog kontinuiranih pokušaja Hašima Tačija i Kadrija Veseljija da ometaju i podrivaju rad Specijalizovanih veća, u želji da ona budu ukinuta kako bi oni izbegli lice pravde.

Prema saospstenju tužioca, Tači, Veselji i drugi osumnjičeni iz optužnice terete se za skoro 100 ubistava. Žrtve krivičnih dela iz optužnice su stotine lica čiji je identitet poznat i među kojima su kosovski Albanci, Srbi, Romi i lica drugih nacionalnosti, kao i politicki protivnici.
Pogledaj vesti o: Hag,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Posle šest sati završeno ispitivanje Tačija, nastavak danas

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2020, 06:45

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači izjavio je juče, posle šest sati ispitivanja u prostorijama Specijalizovanih veća i tužilaštva u Hagu, da je sve vreme slušao tehnička pitanja koja su mu postavljali predstavnici Tužilaštva i njegov pravni zastupnik, i najavio da se...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.