Ekspres: Jahjaga će ipak dati prvo mandat Tačiju

Izvor: Večernje novosti, 30.Jun.2014, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekspres: Jahjaga će ipak dati prvo mandat Tačiju

Kosovski ustavni sud odlučio je da predsednica Atifete Jahjaga prvo treba da da mandat Hašimu Tačiju, lideru Demokratske partije Kosova (DPK) da pokuša da formira vladu, s obzirom da je DPK osvojila najviše glasova na izborima za kosovsku skupštinu, prenosi prištinski "Ekspres" pozivajući se na neimenovane izvore u sudu.Ukoliko Tači u roku od 15 dana ne uspe da formira kosovsku vladu, predsednica će početi konsultacije sa drugim političkim partijama a mandat će dobiti onaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << ko obezbedi veći broj poslanika, navodi list.To u ovom slučaju, kako navode izvori u ustavnom sudu, znači da će mandat da formira vladu dobiti Ramuš Haradinaj kandidat koalicije Demokratski savez Kosova - Alijansa za budućnost Kosova- Inicijativa za Kosovo - budući da ta koalicija ima većinu u skupštini, piše Ekspres.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Vljora Čitaku podnela ostavku na poslaničko mesto zbog mesta ambasadora u SAD

Izvor: Blic, 01.Jul.2014, 13:22

Priština - Ministarka evropskih integracija u odlazećoj vladi Kosova, Vljora čitaku, podnela je danas ostavku na mesto poslanika koje je osvojila na prevremenim parlamentarnim izborima 8. juna, potvrđeno je iz Centralne izborne komisije...Vljora Čitaku..Prištinski mediji pišu da je u obrazloženju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.