Čolaku: Dijalog o prihvatanju realnosti, ne o podeli

Izvor: Blic, 01.Avg.2017, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čolaku: Dijalog o prihvatanju realnosti, ne o podeli

Zvaničinici u Srbiji treba da se uzdrže od opasnih političkih izjava o podeli Kosova, kaže šef kabineta kosovskog predsednika Hašima Tačija, Bekim Čolaku.

U izjavi za Radio "Slobodna Evropa", Čolaku je rekao da Priština podržava svaki interni dijalog sa Beogradom koji bi se kretao u smeru prihvatanja realnosti na Kosovu, ali i upozorio da taj diskurs ne može da služi kao platforma za promovisanje svih vrsta ideja.

Čolaku smatra da su neke ideje, poput >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << one o podeli Kosova, i to bez obzira odakle dolaze, zasterele i ne doprinose stabilnosti u regionu.

Kako prenosi prištinski list "Epoka e Re", Čolakova izjava usledila je kao reakcija na izjavu prvog potpredsednika vlade i lidera SPS Ivice Dačića, koji je rekao da će prilikom dijaloga o Kosovu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem još jednom proveriti mogućnost "razgraničenja" na "srpsko" i "albansko" za koje se, podseća, godinama zalagao, a da će, ukoliko to ne bude prihvatljivo, svakako pokušati da pruži svoj doprinos u nalaženju trajnog rešenja.

Dačić je u autorskom tekstu za "Blic" naveo, između ostalog: Razgraničenja ili kako god da se zove. Šta je srpsko, šta je albansko. U dogovoru Srba i Albanaca to je jedino moguće trajno kompromisno rešenje, uz poseban status za naše crkve. I uz zajedincu srpskih opština na jugu Kosova.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Čolaku: U Srbiji da se uzdrže od priče o podeli Kosova

Izvor: B92, 01.Avg.2017

Priština -- Šef kabineta kosovskog predsednika Bekim Čolaku izjavio da zvaničinici u Srbiji treba da se uzdrže od "opasnih političkih izjava o podeli Kosova"...U izjavi Radio Slobodnoj Evropi, Čolaku je rekao da Priština podržava svaki interni dijalog sa Beogradom koji bi se kretao u smeru prihvatanja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.