Na ovogodišnjem saboru u Guči Brega i Miroslav Ilić

Izvor: S media, 09.Mar.2010, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na ovogodišnjem saboru u Guči Brega i Miroslav Ilić

Da u Guči nema starosnih granica i da je ova megalomanska trubačka fešta pomirila sve od 7 do 77 godina potvrđeno je prethodnih sabora, a u skladu sa tim organizatori će na jubilarnom, 50. saboru ponuditi raznovrstan muzički sadržaj.

Veliki broj stranaca se već sada interesuje za posetu festivalu trube

Za mlađu populaciju planiran je koncert Gorana Bregovića, za one koji više vole srpski izvorni zvuk >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << biće celovečernji nastup pevačke legende Miroslava Ilića i neizostavni trubački spektakl orkestra Bobana Markovića. Biće još iznenađenja kada je reč o zvezdama naše estrade, ali centralna zbivanja vezana su za izbor najboljeg trubača i orkestra koji će po prvi put ove godine poprimiti svetski karakter.

U izboru za najbolju trubu sveta učestvuje 14 inostranih orkestara i dva iz naše zemlje. Za prestižnu titulu najboljih trubača na svetu od domaćih imena nadmetaće se orkestri Dejana Petrovića i Ekrema Mamutovića u četvrtak u 21 čas na glavnoj bini. Pre najboljih učesnika iz čitavog sveta saboraši će imati priliku da vide koncert popularnog duvačkog orkestra iz Poljske.

Sabor trubača u Guči trajaće deset dana i održaće se u terminu od 13. do 22. avgusta.

Po rečima organizatora, vlada neverovatno interesovanje za trubačku feštu iako do pucanja saborskih prangija ima još pet meseci.

Sigurno je da će jubilarni sabor posetiti preko pola miliona ljudi, a programski sadržaj okupiće oko 2.000 učesnika.

Ovogodišnji sabor otvoriće u petak koncert Dejana Petrovića, a saboraši neće ostati uskraćeni ni za spektakularan nastup legende trube Bobana Markovića, koji je već tradicionalno najposećeniji muzički događaj na saboru.

Po prvi put ove godine finalno takmičenje održaće se pretposlednjeg dana Sabora trubača 21. avgusta u 20 časova. Ovo je novina u programskom sadržaju jer je svih prethodnih godina najbolji trubač biran završnog dana sabora. Sada je za nedelju planiran revijalan nastup pobednika i najboljih trubača, što će svakako biti spektakl za saboraše.

Kada je reč o cenama pretpostavlja se da će one biti na nivou prošlogodišnjih, a od programskih sadržaja za sada se zna jedino da će ulaznica za Bregin koncert biti 1.000 dinara. Nezvanično, za nastup na jubilarnom saboru i dalje se pregovara sa Zdravkom Čolićem. Izvor: blic

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.