Novosađani zvali Hitnu pomoć rekordan broj puta, mahom zbog gripa i preterivanja u đakonijama

Izvor: Radio 021, 04.Jan.2017, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosađani zvali Hitnu pomoć rekordan broj puta, mahom zbog gripa i preterivanja u đakonijama

Telefon za hitne slučajeve 194 poslednjih dana zove veći broj Novosađana nego inače.

U ponedeljak, 2. januara, Hitna pomoć je zabeležila rekordan broj poziva - čak 670, a brojni pozivi bili su rezultat preterivanja u hrani i piću tokom Nove godine. Takođe, Novosađani mahom zovu Hitnu pomoć i zbog gripa, zbog čega su lekarske ekipe preopterećene.

Kako za 021 navodi dr Mirjana Bursać >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << iz Hitne pomoći, često osobe koje zovu 194 ne prepoznaju dobro simptome bolesti, te prijavljuju slabost, temperaturu i vrtoglavice u strahu da su teže oboleli.

"Česte su prijave neuroloških tegoba poput vrtoglavice, a kada lekarska ekipa izađe na teren ustanovi se da se radi o temperaturi, za koju bi ipak bilo bolje da se Novosađani jave izabranom lekaru u Domu zdravlja. Naše lekarske ekipe jesu na raspolaganju svim Novosađanima, ali uglavnom smo potrebniji na javnim mestima, a naša noćna ambulanta takođe je na raspolaganju u hitnim slučajevima", navodi Bursać.

Najbolji savet tokom praznika jeste da u hrani i piću ne preterujete i da imate svest o tome kojim tegobama se bave lekarske ekipe Hitne pomoći. Takođe, u slučaju virusnih oboljenja, koja su dominantna poslednjih sedmica, javite se izabranom lekaru što pre, a kako su već apelovali u Domu zdravlja "Novi Sad", bolesnu decu ne treba dovoditi u škole, vrtiće i u druge kolektive, među zdravu decu.

Više o gripu, zbog kojeg su zabranjene posete na svim klinikama Kliničkog centra Vojvodine, čitajte OVDE.

Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Novosađani preterivali u jelu i piću pa zvali Hitnu pomoć 670 puta

Izvor: NoviSad.com, 05.Jan.2017, 11:42

Drugog dana 2017. godine telefoni Hitne pomoći u Novom Sadu su se usijali od poziva građana. Novosađani su Hitnu pomoć zvali rekordan broj puta, tačnije 670, i to najčešće jer su preterali u jelu i piću..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.