Šešelj na slobodi? (FOTO)

Izvor: 025info.rs, 07.Nov.2014, 02:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj na slobodi? (FOTO)

"Sudsko veće odobrilo je puštanje predsednika SRS Vojislava Šešelja iz Haškog tribunala." - objavio je Haški tribunal.

Informaciju o puštanju Šešelja sinoć je potvrdila i portparolka Haškog tribunala Magdalena Spalinska.

Tim lekara, koji je ustanovio da su se kod Šešelja pojavile metastaze raka na jetri, zahtevao je puštanje lidera Srpske radikalne stranke na privremenu slobodu, kako bi mu bilo omogućeno adekvatno lečenje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu 025info.rs <<
Identičan zahtev je predat i ranije ove godine, kada je Vlada Srbije dala garancije za Šešeljevo privremeno puštanje na slobodu, ali je on to odbio.

Kako je ranije objavljeno, uslovi Šešeljevog privremenog puštanja na slobodu bi podrazumevali kućni pritvor, policijsku pratnju prilikom kretanja iz medicinskih razloga, zabranu komunikacije sa žrtvama u vezi sa njegovim slučajem, zabranu javnog razmatranja njegovog slučaja, a pominjala se i zabrana učešća u "političkom životu", kao i oduzimanje pasoša.

Ipak, sada ti uslovi nisu objavljeni i drže se u tajnosti.

Prethodnih dana vođeni su pregovori o njegovom puštanju na slobodu, a Haški tribunal je prekjuče zatražio da se vlade Holandije i Srbije izjasne o tom slučaju.

Potom je Haški tribunal objavio pismo predsednika Nacionalnog saveta za saradnju sa tim sudom Rasima Ljajića u kojem on poručuje da je Srbija spremna da pruži garancije za privremeno puštanje na slobodu Vojislava Šešelja, pod uslovom da se optuženi obaveže da će poštovati sve uslove koje odredi nadležno sudsko veće Tribunala.

Ljajić je uputio pismo sudskom veću Haškog tribunala povodom odluke koju je to veće prekjuče donelo u predmetu protiv optuženog lidera SRS Vojislava Šešelja, a kojom se od Vlade Srbije traže garancije za njegovo privremeno puštanje na slobodu.

Zoran Krasić: SRS čeka prevod odluke i kontakt sa Šešeljem

Srpska radikalna stranka sinoć nije mogla da komentariše odluku sudskog veća Haškog tribunala da Vojislav Šešelj bude privremeno pušten na slobodu, jer čeka da dobije zvaničan predlog i da im se iz Sheveningena javi njihov lider.

Funkcioner SRS Zoran Krasić izjavio je Tanjugu da rukovodstvo stranke očekuje da će Šešelj u Hagu uskoro dobiti prevod na srpski te odluke i da će potom pozvati rukovodstvo radikala.

On je naveo i da SRS čeka da dobije zvaničan predlog odluke Haškog tribunala sa francuskog jezika i dodao da, po dosadašnjim iskustvima, osim onog što se objavljuje postoji i aneks koji nije dostupan javnosti.

"Dok se ne čujemo sa Šešeljem i ne dobijemo predlog odluke, ne možemo da komentarišemo stav Haškog suda." - rekao je Krasić.

U mnogim gradovima u Srbiji, pristalice Srpske radikalne stranke okupile su se da pozdrave dolazak njihovog lidera iz Haga.

Prenosimo vam delić atmosfere iz Apatina.

Glavni i odgovorni urednik

email: rajko@025info.rs

Nastavak na 025info.rs...






Povezane vesti

Šešelj na privremenoj slobodi

Izvor: Šumadija Press, 07.Nov.2014

Sudsko veće odobrilo je puštanje predsednika SRS Vojislava Šešelja iz Haškog tribunala zbog pogoršanog zdravstvenog stanja izazvanog metastazom raka, objavio je Haški tribunal.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 025info.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 025info.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.