Dvovlašće u komandi Kfora?

Izvor: B92, 26.Nov.2011, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvovlašće u komandi Kfora?

Beograd -- Komandni lanac Kfora počeo je da se raslojava, jer više nema jedinstvenog stava o operacijama koje treba preduzeti na barikadama, piše Blic.

Kako Blic navodi, na komandanta Kfora Erharda Drevsa vrši se pritisak preko američkog general-majora Reksa A. Splitlera da se na barikade pošalje specijalna jedinica koja bi ih razbila.

Kako saznaje Blic, o pokušaju uklanjanja barikada pre tri večeri u Dudinom Kršu nisu bili obavešteni pripadnici Euleksa koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi trebalo da deluju paralelno sa Kforom.

"To je i u Kforu još dodatno pojačalo sumnju ko može da povuče vojsku da krene na barikadu ako se zna da je komandant Drevs protiv nasilnog uklanjanja barikada i insistira na političkom dogovoru", kaže neimenovani sagovornik Blica.

On dodaje da je u komandi Kfora "javna tajna” da se na Drevsa vrši konstantan pritisak da razbije barikade i da taj pritisak dolazi zapravo iz političkih krugova - američke administracije i Vlade u Prištini. Ono što je za sada evidentno, piše Blic, jeste da komandant Kfora nema uticaja u američkom kontingentu.

Komandant Kfora, general Erhard Drevs posle incidenta u Dudinom Kršu, kada nije krio nezadovoljstvo pokušajem uklanjanja barikade, rekao je da ne isključuje mogućnost eskalacije sukoba na Kosovu i istakao da bi širenje sukoba mogle da izazovu vlasti u Prištini, ali i interesni krugovi sa severa Kosova.

Predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović rekao je juče da su zabrinjavajuće izjave komandanta Drevsa o mogućoj eskalaciji nasilja na severu Kosova i da je očigledno da „dolaze iz Prištine".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ne zna se ko komanduje Kforom

Izvor: Vesti-online.com, 26.Nov.2011

Komandni lanac Kfora počeo je da se raslojava, jer više nema jedinstvenog stava o operacijama koje treba preduzeti na barikadama, saznaju beogradski mediji...Kako ''Blic'' navodi, na komandanta Kfora Erharda Drevsa vrši se pritisak preko američkog general-majora Reksa A. Splitlera da se na barikade...

Nastavak na Vesti-online.com...

Raskol u Kforu zbog barikada

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Nov.2011, 02:18

Komandni lanac Kfora počeo je da se raslojava jer više nema jedinstvenog stava o operacijama koje treba preduzeti na barikadama na severu Kosova, dok Amerikanci traže radikalno rešenje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.