Izvor: Pančevac-online.com, 24.Mar.2023, 09:37

24 GODINE OD POČETKA NATO AGRESIJE NAD SRJ Na današnji dan pale prve bombe! Za 78 dana bombardovanja poginulo do 2.500 ljudi

Na današnji dan pre 24 godine počeo je vazdušni napadi NATO snaga na Saveznu Republiku Jugoslaviju. Za 78 dana bombardovanja poginulo između 1.200 i 2.500 ljudi. Odluka o bombardovanju tadašnje SRJ doneta je, prvi put u istoriji, bez odobrenja Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, a naredbu je tadašnjem komandantu savezničkih snaga, američkom generalu Vesliju Klarku, izdao […] The post 24 GODINE OD POČETKA NATO AGRESIJE NAD SRJ Na današnji dan pale prve bombe! Za 78 dana bombardovanja poginulo do 2.500 ljudi appeared first on PANČEVAC.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na današnji dan 1999. počelo NATO bombardovanje

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Mar.2023

Na današnji dan prije 24 godine začule su se prve sirene koje su najavile NATO agresiju na Srbiju, odnosno tada Saveznu Republiku Jugoslaviju i pale su prve bombe.

Nastavak na Nezavisne Novine...

U Gračanici služen pomen povodom godišnjice početka NATO bombardovanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Mar.2023

Prve bombe NATO alijanse, pale su u blizini aerodroma u mestu Slatina, nedaleko od Prištine na današnji dan pre 24. godine, a tim povodom ispred krsta u dvorištu Doma kulture u Gračanici, koji predstavlja spomen obeležje stradalima u NATO bombardovanju, služen je pomen stradalima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Obilježena godišnjica NATO bombardovanja na Kosovu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Mar.2023

Na Kosovu je obeležena 24. godišnjica od pošetka bombardovanja NATO snaga na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju (SRJ). Predsednica Kosova Vjosa Osmani je u pratnji ambasadora zemalja Kvinte (Sjedinjene Države, Velika Britanija, Nemačka, Francuska i Italija) odala počast ispred Memorijala...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.