U selu Gorana Hadžića Hrvatu strgali hrvatsku zastavu s kuće

Izvor: SEEbiz.eu, 07.Avg.2015, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U selu Gorana Hadžića Hrvatu strgali hrvatsku zastavu s kuće

VINKOVCI - U sjeni zapaljene hrvatske zastave na obiteljskoj kući u Vukovaru, dogodio se sličan događaj u Pačetinu, selu kod Vukovara s većinskim srpskim stanovništvom iz kojega je potekao haški bjegunac i današnji optuženik Goran Hadžić.

Ovdje je s kuće Ilije Šamukića, hrvatskog branitelja koji je prije desetak godina doselio u Pačetin, netko na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, strgnuo i, vjerojatno, zapalio hrvatsku zastavu i na kuću ispisao četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << karakteristična ćirilična S i "OVO JE SRBIJA SELI SE USTAŠO", a na kapiju "SRBIJA" i i četiri ćirilična S. Tek kada je nakon mise u Kninu koju je pratio na televiziji, izašao pred kuću kako inače uobičava da bi porazgovarao s poznanicima, vidio je kako mu je kuća, jedna od dvije ili tri naseljene Hrvatima, išarana negostoljubivim porukama i simbolima. Incident nije prijavio policiji jer, kako kaže, uvjeren da počinitelje neće pronaći pa zato ni jedan medij, osim lokalne Vinkovačke televizije o ovom događaju nije izvijestio.

Ilija Šamukić kaže kako je iznenađen, ali i razočaran jer se integrirao u selo, surađuje s kazališnom družinom, ide na izlete s umirovljenicima i nikada nije doživio ni najmanji izgred. No, ne boji se i dalje će ostati živjeti u svjooj kući u Pačetinu. Novinarima se povjerio kako je bio oženjen za Srpkinju, ali se rastao od nje kada je slučajno pronašao nekakve fotografije na kojima je njegova supruga s kokardom, a kap koja je prelila čašu, bila je fotografija supruge u društvu Željka Ražnatovića Arkana.

- Čuo sam da je tukla naše ljude u okupiranim hrvatskim selima, a to nisam mogao oprostiti – priča Ilija.

Ovo je drugi put da su mu skinuli zastavu s kuće. U lipnju, na Dan državnosti istaknuo je zastavu ali je netko skinuo, ali Ilija ne odustaje pa će i dalje za hrvatske blagdane isticati hrvatski barjak na svojoj kući u Ulici braće Nudić u Pačetinu, samo što će, kaže, dežurati cijelu noć ako treba.

Vukovarski SDP i HDZ osudili su paljenje zastave u Vukovaru, ali za Ilijinu nisu čuli pa se nisu ni oglasili.
Pogledaj vesti o: Goran Hadžić

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.