Tribunal: Hadžić izuzetno kooperativan

Izvor: S media, 22.Jul.2011, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tribunal: Hadžić izuzetno kooperativan

Goran Hadžić je danas oko 16 sati prebačen u pritvorsku jedinicu Tribunala. Sud je saopštio da je pritvorenik izuzetno kooperativan.

Sekretar Haškog tribunala Džon Hoking izjavio je da je Goran Hadžić po dolasku u pritvor u Sheveningenu bio izuzetno kooperativan i da će mu sud, u skladu sa procedurom, pružiti svu neophodnu pomoć.

"Prema proceduri, lekari će >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ga detaljno pregledati u pritvorskoj jedinici i ukoliko se pokaže za potrebno biće mu ukazana neophodna medicinska nega", objasnio je sekretar tribunala i dodao da mu se čini da je Hadžić dobrog zdravlja.

Bramerc: Srbija ispunila ključnu obavezu

Hadžić došao u Sheveningen! (FOTO+VIDEO)

Hadžić pred sudijom u ponedeljak

Hoking je naglasio da će se taj sud starati o pravima optuženog Hadžića, koji je danas oko 16 časova prebačen u pritvorsku jedinicu Tribunala, i pružiti mu svu neophodnu pomoć.

Hoking je danas dočekao Hadžića na aerodromu u Roterdamu, a zatim otpratio do pritvorske jedinice u Sheveningenu, gde je poslednji haški begunac smešten pošto su ga vlasti Srbije izručile Tribunalu.

Hapšenje Hadžića, poslednjeg begunca od ukupno 161 haškog optuženika, pokazalo je da je međunarodna pravda dostižna i ovo veliki dan za sve žrtve rata koji se dogodio na prostoru bivše Jugoslavije, rekao je sekretar haškog suda.

"Moja uloga je da obezbedim da se prava Hadžića kao pritvorenika neprestano poštuju i da uslovi boravka u pritvoru zadovoljavaju najviše međunarodne standarde, što uključuje najbolju medicinsku negu i odgovorajuće uslove za pripremu odbrane", rekao je Hoking novinarima u Hagu.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.