Sud u Šibeniku Hadžića osudio na 20 godina zatvora

Izvor: S media, 20.Jul.2011, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud u Šibeniku Hadžića osudio na 20 godina zatvora

Goran Hadžić je 1995. od strane Županijskog suda u Šibeniku osudjen na 20 godina zatvora. Hadžić je osudjen zbog prekomernog gađanja područja Šibenika i Vodica.

Županijski sud u Šibeniku osudio je 1995. Gorana Hadžića i još desetak optuženih u odsustvu na po 20 godina zatvora, zbog prekomernog gađanja područja Šibenika i Vodica višecevnim bacačima raketa "oganj" i "orkan" 1992. i 1993. godine, kada je Hadžić bio na >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << dužnosti predsednika samoproglašene Republike Srpske Krajine, podsetila je danas Hrvatska televizija.

Kako izveštava Hrvatska televizija, Hadžić je na tu funkciju izabran 26. februara 1992. i zadržao se do decembra 1993. pa mu je presuđeno zbog komandne odgovornosti.

Vukčević: Hadžić je bio naoružan!

Monah iz Krušedola: Kako vas nije sramota!

Fila: Braniću Hadžića!

Za njim je 2003. šibenska policija raspisala i poternicu po nalogu županijskog suda u Šibeniku.

Više o hapšenju Gorana Hadžića možete pročitati OVDE.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.