Postupak protiv Gorana Hadžića obustavljen danas

Izvor: Blic, 22.Jul.2016, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postupak protiv Gorana Hadžića obustavljen danas

Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju saopštio je da je Pretresno veće danas obustavilo postupak protiv Gorana Hadžića, bivšeg predsednika samoproglašene Republike Srpske Krajine u Hrvatskoj, koji je umro 12. jula u Novom Sadu.

Hadžiću se u hagu sudilo za zločine protiv čovečnosti i ratne zločine. U optužnici protiv njega navodi se da je učestvovao u udruženom zločinačkom poduhvatu koji je imao za cilj trajno prisilno uklanjanje većine hrvatskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i drugog nesrpskog stanovništva sa velikog dela Republike Hrvatske kako bi to područje postalo delom države pod dominacijom Srba, navodi se u saopštenju tog suda.

Hadžiću je 13. aprila 2015. odobreno privremeno puštanje na slobodu zbog lošeg zdravstvenog stanja, navodi sud i dodaje da je Hadžić umro prošlog utorka, tokom privremenog boravka na slobodi, u Novom Sadu, u Srbiji.

Preminuo Goran Hadžić

Sud podseća da je prvobitna optužnica protiv Hadžića podignuta u maju 2004. godine a da je uhapšen 20. jula 2011. i prebačen u Međunarodni krivični sud 22. jula 2011. godine.

Izjasnio se da nije kriv ni po jednoj tački optužnice i suđenje je počelo 16. oktobra 2012.

Tužilaštvo je završilo svoj dokazni postupak 28. novembra 2013. Izvođenje dokaza odbrane počelo je 3. jula 2014. i bilo je privremeno prekinuto od 20. oktobra 2014. zbog lošeg zdravstvenog stanja optuženog.
Pogledaj vesti o: Goran Hadžić

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Hag obustavio postupak protiv Gorana Hadžića

Izvor: B92, 22.Jul.2016

Hag -- Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju ističe da je Pretresno veće obustavilo postupak protiv bivšeg predsednika Republike Srpske Krajine Gorana Hadžića...Hadžić je umro 12. jula u Novom Sadu, a u Hagu mu se sudilo za zločine protiv čovečnosti i ratne zločine...U optužnici...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.