Hadžiće opsedali lovci na glave

Izvor: S media, 20.Jul.2011, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hadžiće opsedali "lovci na glave"

Nagrada za informacije o Goranu Hadžiću u vrednosti od milion evra, ostaće u državnoj kasi. Nagradu od pet miliona dolara raspisao je i Stejt department. Sve ove godine, dom porodice Hadžić opsedali su "lovci na glave".

Milion evra koje je država obećala za informacije o Goranu Hadžiću, poslednjem haškom begunacu, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ostaće u državnoj kasi.

Slika Modiljanija "otkrila" Hadžića

Nagrada za informacije o njemu iznosila je milion evra, a država je raspisala u oktobru 2010. Tadašnjom odluke Vlade, ona je ustvari uvećana sa prethodnih 250.000 evra, koje su bile zagarantovane donosiocu prave informacije o Hadžuću po odluci Saveta za nacionalnu bezbednost, a na predlog Akcionog tima za okončanje saradnje s Haškim tribunalom.

Istovremeno, nagradu od pet miliona dolara za podatke o Goranu Hadžiću raspisao je i Stejt department.

Hag čeka Hadžića! (IZ ČASA U ČAS)

Porodica uhapšenog Gorana Hadžića, početkom 2011. rekla je da su u stalnoj opasnosti zbog raspisanih novčanih nagrada za informacije o Goranu Hadžiću, jer "lovci na glave" stalno opsedaju njihovu kuću.



"Oko naše kuće stalno "špartaju" automobili sa tablicama iz Nemačke, Italije, Velike Britanije, a videli smo čak i jedan "mercedes" izraelskih tablica ",
rekao je Srećko, sin Gorana Hadžića.

Hadžić - "Miloševićev kaplar" ili "hrvatski čovek"

Živka Hadžić, supruga haškog optuženika, kazala je i da porodica nije videla Hadžića od njegovog bekstva 2004. da mu nisu finansijski pomagali u bekstvu jer i sami žive u veoma teškoj situacijai.



"Znamo da ima mnogo onih koji u to neće poverovati, ali mi, u stvari, živimo od nešto manje od 300 evra penzije Goranove 86-godišnje majke Milene. Ona živi u kući pored nas koju, takođe, redovno pretresaju"
, rekla je tada Živka Hadžić.

(Blic, B92, Novosti)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.