Hadžić ostaje u pritvoru

Izvor: RTS, 31.Okt.2012, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hadžić ostaje u pritvoru

Sudsko veće Haškog tribunala odbilo zahtev za privremeno puštanje na slobodu Gorana Hadžića, zbog bojazni da bi mogao ponovo da pobegne.

Zahtev za privremeno puštanje na slobodu, koji je podneo Goran Hadžić, Sudsko veće Haškog tribunala odbilo je zbog bojazni da bi mogao ponovo da pobegne, saopšteno je iz Tribunala.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Hadžić je zatražio da bude pušten na slobodu od 2. do 4. novembra kako bi prisustvovao pomenu majci, koja je umrla 25. septembra.

Tužilaštvo se usprotivilo mogućem puštanju na slobodu, ukazujući da postoji rizik da će Hadžić pobeći, obzirom da je izbegavao Tribunal više od sedam godina.

Sudsko veće je u obrazloženju odluke navelo da nije uvereno da će se Hadžić vratiti u Hag ako bude privremeno oslobođen.

U Hagu se Hadžiću sudi po optužnici za zločine u istočnoj Slavoniji 1991. i 1992. godine. Suđenje je počelo 16. oktobra.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.